frick park ecocentre | fall 2012  

This project was to design Eco Learning Center in Frick Park. With and extensive program, The learning lab  is to be a place that encourages students to engage in the enviornment around them as well as have a stong bulding site relationship

The design intentions for this project are geared towards manipulating the site to encourage interation with the water and the river edge. A terracing effect is used to continue the mountainside to the water and allow for visitors to get close to the water as well as bring water in the the site as a way to guide users through the site. The push and pull of the landform allows for interactive spaces within the park and the community. This proposal encourages a simple progression through the site for the passer-bys but a more complex exploration for the lab users and interested public. 

share